Over Angeline

Aandacht

Dat jij je gehoord en gezien voelt, is de eerste stap naar vertrouwen tussen jou en mij.

Compassie

Als ik oordeelloos naar je luister, kun jij je eigen wijze innerlijke stem en de stem van je hart veel beter horen

Creatief

Zoals geen mens gelijk is, is ook geen aanpak gelijk. Ik zoek de beste weg voor je en ik begeef me daarbij ook graag buiten de gebaande paden: naast gesprekken zijn natuur, beweging en beelden prachtige wegwijzers. Hoe moeilijker ons leven is, hoe meer de natuur, beelden, stilte en verstilde beweging ons kan beroeren. Als beide hersenhelften in het proces betrokken worden val je samen met het leven, het Nu, en verankeren inzichten veel beter.

Levenservaring

Toen ik 16 was ervoer ik voor het eerst het rustgevende effect van een kwartier mediteren per dag. Een fijn moment van de dag.  Maar helaas raakte ik de routine langzamerhand kwijt. Er kwamen andere dingen die interessanter werden, uitgaan, vrienden, erbij horen, iets en iemand worden…

Rond mijn 40e liep ik tegen een grens aan. De combinatie van me in alle levensgebieden veel te verantwoordelijk te voelen, het leuk en goed willen doen met mijn drie opgroeiende dochters, een speciale antenne voor de behoeften van anderen, te weinig rekening houden met mijn eigen intuïtie en gevoeligheid, (hsp),  ziekte en overlijden in mijn familie, maakte dat ik pas op de plaats moest maken.  Gelukkig kwam de mindfulnesstraining, zoals Jon Kabat-Zinn die ontwikkeld heeft, op mijn pad. Ik werd meteen gepakt door de eenvoud én de werking van zijn programma. Het combineerde zo mooi wetenschap, nieuwste inzichten over onze hersenen, met psychologie, meditatie en yoga. Dat het direct toepasbaar is in het dagelijks leven, maakte het niet alleen voor mij maar ook voor vele anderen zo toegankelijk en succesvol. Het paste naadloos bij mijn opleidingen, ervaring en werkstijl: praktische en down-to-earth spiritualiteit. En zo werd de overgang van onderwijs naar het begeleiden van mensen in bewustwordingsprocessen een hele passende en logische stap, waar ik tot op de dag van vandaag helemaal Ja tegen zeg!

Professioneel

Sinds 2011 geef ik de originele mindfulness training (en workshops en lezingen) aan particulieren en binnen organisaties en onderwijsinstellingen. (o.a.Open Universiteit Nederland, My Daily Lifestyle)

Scholing, nascholing en deelnemen aan retraites zijn voor mij een belangrijk onderdeel van het professionele coach-trainerschap. Daarom ben ik ook aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness. (VVM) en binnenkort categorie 1 trainer VMBN.

Om mijn missie vorm te geven heb ik onderstaande opleidingen gevolgd

  • Mindfulnesstrainer, in de MBCT / MBSR traditie, See True Maastricht
  • Mindfulness@theWorkplace, See true/Universiteit van Oxford
  • Compassietrainer in de MBCL traditie, Frits Koster, Erik van den Brink
  • Tools for Life Therapie, ‘Psychologische vrijheid’ bij de Verwondering
  • Tools for Life Therapie, ‘Non duale therapie’ bij de Verwondering
  • Breema bodywork bij Breema Institute Oakland (VS)
  • Meditatieleraar Awakening your Lightbody bij Piramide, School of Light
  • Energetisch Body Being Work bij Piramide School of Light
  • Reiki 1, 2, en 3; Holistic pulsing; Flower of Life Merkaba meditatie