Tijd voor de ziel

Ondanks dat we het nog nooit eerder zo goed hebben gehad op materieel gebied, met alle ervaringen die we kunnen opdoen en met alle keuzes die we kunnen maken,  voelen veel mensen toch een zeker gemis.

Vermoeidheid, overprikkeldheid,  gebrek aan zingeving, angsten, somberheid, het gevoel het niet meer aan te kunnen. Dat zijn zo een paar van de klachten waarmee mensen bij mij aanklopten. Mannen, vrouwen,  vaak hooggevoelig, regelmatig hoogopgeleid, die het ‘even niet meer weten’, en zich er niet voor schamen daarbij hulp in te schakelen.

Misschien voel jij ook dat er meer in je zit dan er nu uitkomt, merk je dat angsten naar de oppervlakte komen, voel je je ondergesneeuwd door de hectiek van de dag en hoor je vooral je gedachten, en steeds minder de stem van je hart en je intuïtie.

“Ik ben blij dat ik op tijd aan de bel getrokken heb. Door stil te staan en aandacht te geven is er ruimte gekomen om mijn hooggevoeligheid te erkennen en in te zetten voor dingen die voor mij van van echte betekenis zijn. Die passen bij mijn waarden en mogelijkheden. Het is me duidelijk geworden dat me daardoor een echte depressie bespaard is gebleven en heb ik een keuze durven maken die mijn leven een fantastische nieuwe wending heeft gegeven”. – Marte D.

Herken je een of meer van deze situaties?

 • Je huidige werk of leven geeft je geen voldoening , maar je weet niet wat dan wél
 • De balans in je leven is zoek, je piekert en slaapt onvoldoende
 • Je denkt dat je nog steeds niet goed genoeg bent
 • Je zit veel in je hoofd en wilt meer naar je gevoel leren luisteren
 • Je weet wel wat je eigenlijk zou willen, maar je durft niet of weet niet hoe die stap te zetten
 • Je bent hooggevoelig / hoogsensitief en wilt graag persoonlijke handvatten die écht werken
 • Je vraagt je soms af: ” is dit het nou….?”

Tijd voor de ziel

Er is heel wat te lezen over bezieling, over hoogevoeligheid, over mindfulness, over compassie, over intuïtie, over inspiratie. Tal van tips, trucs en vaardigheden worden goed beschreven. Konden we het maar uit een boek leren, was het maar zo eenvoudig…

Onze intuïtie is helaas een nogal ondergeschoven kindje. Ratio, logica, denken, dat is wat de meesten van huis uit mee gekregen hebben.  Onze intuïtie fluistert en we moeten ‘wakker zijn’ om deze fluisteringen niet te missen.  Het zijn boodschappen die richting geven, die ons een weg kunnen wijzen. We zijn vrij om die wel of niet te volgen. Het vraagt vaak wel moed,  maar als je een tijdje die weg bewandelt merk je dat je er een warm gevoel krijgt, dat je weer gaat sprankelen, dat je energie gaat stromen.

In Tijd voor de Ziel zul je de fluisteringen van je ziel weer gaan leren horen.

 • Aandacht voor lichaam, adem en beweging
 • Behulpzame houdingen, mildheid, acceptatie
 • Aandacht voor onverwerkte gebeurtenissen die hun zuigkracht blijven houden
 • Zelfcompassie, begrip voor jezelf voor keuzes uit het verleden
 • Aandacht voor flow, intuitie en waarneming
 • Praktische handvatten om inzichten te kunnen integreren in leven, vrije tijd, relaties en werk

Doelgericht en met een blik op de toekomst

Je gaat naar huis met praktische tools, inzichten én vertrouwen in de toekomst.
De sessies vinden zowel in de praktijk plaats als ook buiten, op plekken die ruimte bieden en open zijn.  We gebruiken beide hersenhelften, Daarmee versterk je je voorstellingsvermogen en krijg je een groter gevoel van ‘flow’, van ruimte en vrijheid. Je oplossingen voor je ‘problemen’ zijn creatiever, je krijgt nieuwe inzichten die je thuis op de bank echt niet had kunnen bedenken.

Laten we gewoon eens kennismaken. Ik luister naar je, je kunt al je vragen stellen en ik vertel je graag over mijn werkwijze. Ik ontmoet je graag!

Ik ben er weer, dat zijn de woorden die ik regelmatig tegen mezelf zeg. En dat is een heel fijne constatering, na een lange tijd gekwakkeld te hebben.  De ongedwongen sfeer was erg prettig. Het contact was vanaf het begin prettig en vertrouwd. De variatie aan werkvormen paste heel goed bij mijn vragen. Niet alleen praten, dat had ik bij de psycholoog al genoeg gedaan, maar een creatieve én praktische aanpak. Verrassend en met oog voor mijn aanvankelijke weerstand om in beweging te komen. De flexibiliteit in afspreken heb ik als prettig ervaren, zo kon ik tussen de afspraken door thuis ook bezig met de opdrachten. Daarnaast hielp het me dat ik geen klok hoorde tikken en er geen timer aanstond. Ik heb weer zin in de dag!