Mindfulness, compassie en coaching

Vermoeidheid, overprikkeldheid,  gebrek aan zingeving, ADHD klachten, angsten, somberheid, het gevoel het niet mee aan te kunnen. Dat zijn zo een paar van de verschijnselen waarmee mensen bij mij aanklopten. Vaak hooggevoelige en hoogopgeleide vrouwen die het ‘even niet meer weten’. En zich er niet voor schamen daarbij hulp in te schakelen. Misschien voel jij ook dat er meer in je zit dan er nu uitkomt, merk je dat onderdrukte angsten naar de oppervlakte komen, voel je je ondergesneeuwd door de hectiek van de dag en hoor je vooral je gedachten, en steeds minder je hart en je intuitie.

“Ik ben blij dat ik op tijd aan de bel getrokken heb. Door het bewust leren richten van mijn aandacht en het omarmen van mijn angsten kan ik nu mijn hooggevoeligheid inzetten om doelen te bereiken die van echte betekenis zijn. Het is me duidelijk geworden dat me daardoor een echte depressie bespaard is gebleven en heb ik een keuze durven maken die mijn leven een fantastische nieuwe wending heeft gegeven”. – Marte D.

Herken je een of meer van deze situaties?

 • Je huidige werk of leven geeft je geen voldoening , maar je weet niet wat dan wél
 • De balans in je leven is zoek, je piekert en slaapt onvoldoende
 • Je zit veel in je hoofd en wilt meer naar je gevoel leren luisteren
 • Je past je aan bij wat anderen van je willen uit vrees voor hun boosheid of afwijzing
 • Je weet wel wat je eigenlijk zou willen, maar je durft niet of weet niet hoe die stap te zetten
 • Je bent hooggevoelig / hoogsensitief en wilt graag persoonlijke handvatten die écht werken
 • Je vraagt je soms af: ” is dit het nou….?”

Jouw eigen unieke handleiding

Er is heel wat te lezen over hoogevoeligheid, over mindfulness, over compassie, ons brein, over gezond leven, over inspiratie, over angsten, over bezieling. Tal van tips, trucs en vaardigheden worden goed beschreven. Konden we het maar uit een boek leren, was het maar zo eenvoudig…
In het coachingstraject ervaar je een perspectiefverschuiving. Van angst naar vertrouwen. Van beperking naar potentieel. Helemaal jezelf zijn, zonder terughoudendheid en te voelen wat dat brengt. En als je dan de wijsheid van je hart ervaart, dan weet je de richting en wordt alles opeens heel helder. Ondertussen ontstaat je eigen handleiding die de koppeling maakt tussen de werking van onze hersenen,  de wijsheid van je hart en de toepasbaarheid op jouw specifieke thema of situatie.

Haalbare concrete stappen waardoor je vertrouwen krijgt

Een coachingstraject kan uit verschillende componenten bestaan:

 • Aandacht voor lichaam, adem en beweging
 • Behulpzame houdingen, mildheid, acceptatie
 • Aandacht voor onverwerkte gebeurtenissen die hun zuigkracht blijven houden
 • Zelfcompassie, begrip voor jezelf voor keuzes uit het verleden
 • Aandacht voor flow, intuitie en waarneming
 • Praktische handvatten om inzichten te kunnen integreren in leven, vrije tijd, relaties en werk

Doelgericht en met een blik op de toekomst

Je gaat naar huis met een handboek vol tools, inzichten én vertrouwen in de toekomst.
De sessies vinden in de praktijk plaats en in overleg ook daarbuiten, op plekken die ruimte bieden en open zijn.  We gebruiken beide hersenhelften, beweging en beelden worden vooral door de ene en praten vooral door de andere hersenhelft aangestuurd. Daarmee versterk je je voorstellingsvermogen en krijg je een groter gevoel van ‘flow’ van ruimte en vrijheid. Je oplossingen voor je ‘problemen’ zijn creatiever, je krijgt nieuwe inzichten die je thuis op de bank echt niet had kunnen bedenken.

Laten we gewoon eens kennismaken. Ik luister naar je, je kunt al je vragen stellen en ik vertel je graag over mijn werkwijze. Ik ontmoet je graag!

Ik ben er weer, dat zijn de woorden die ik regelmatig tegen mezelf zeg. En dat is een heel fijne constatering, na een lange tijd gekwakkeld te hebben.  De ongedwongen sfeer was erg prettig. Het contact was vanaf het begin prettig en vertrouwd. De praktische aanpak past goed bij mijn instelling en persoonlijkheid. Niet alleen praten, dat had ik bij de psycholoog al genoeg gedaan, maar een praktische en gevarieerde aanpak. Verrassend en met oog voor mijn weerstand en mogelijkheden. De flexibiliteit in afspreken is prettig, zowel de tijdstippen als de frequentie. Het feit dat ik geen klok hoorde tikken en er geen timer aanstond, maakte dat ik me makkelijker kon overgeven aan mijn echte gevoelens. Dat bracht de benodigde acceptatie, want het heeft echt wel even geduurd voor ik kon toegeven dat ik écht burn-out was.