Mindfulness Workshops

Opfrissen en verdiepen mindfulness en compassie

Elke 3e donderdagavond van de maand is er de mogelijkheid de mindfulness beoefening op te frissen en te verdiepen. De opfris en verdiepingstraining is bedoeld voor oud-deelnemers aan de 8 weekse mindfulnesstraining en zij die de training individueel in enig ander traject gevolgd hebben.

In de training is aandacht voor de continuering van de mindfulness beoefening en onderzoeken we datgene wat je mogelijk hindert in het oefenen of verhindert om überhaupt te oefenen. Verder wordt er nieuw materiaal aangeboden en is er ruimte voor de verdieping van de mindfulness beoefening.

Je leert vooropgestelde ideeën te herkennen, te erkennen en los te laten. Ook oefen je verder in het aandacht geven aan de fijne dingen in je leven en het hoe en het waarom van de beoefening daarachter. Je komt in contact met de innerlijke stilte in jezelf en je wordt je meer en meer bewust hoe je je innerlijke wereld meer kunt bewaken. Ook komen onze hartkwaliteiten aan bod zoals de kwaliteit van vertrouwen en dankbaarheid.

Donderdag 20 oktober 19.30-21.30 uur is de eerstvolgende bijeenkomst. De avonden zijn ook los van elkaar te volgen, je bijdrage is dan €27,50 per avond. Als je je opgeeft voor 4 keer, betaal je €95,00. Je hebt dan één jaar de tijd om 4 keer deel te nemen aan deze verdiepingstraining.

 

Workshop mindfulness-wandelen-fotografie

In deze najaarsworkshop maak je kennis met mindfulness oefeningen en het plezier van directe waarneming.

Directe waarneming is fris, levendig en in het nu. We hebben allemaal het vermogen om wakkere momenten te ervaren waarin we contact maken met de wereld zoals die is. In deze workshop onderzoeken en ervaren we echt kijken. We ervaren open ruimte in onszelf en van hieruit ontwikkelen we vertrouwen in de mogelijkheid direct contact te maken met wat we zien. Deze ervaringen kunnen we met onze camera uitdrukken.

Zondag 30 oktober van 10.00 -13.30 uur kun je meedoen aan een bijzondere workshop, je gaat de natuur in en neemt je camera mee. Wandelen in stilte, mindfulnessoefeningen, waarnemen met andere ogen. Nieuwe perspectieven. Laat je verrassen!

10.00 uur vertrek: plaats (Emmen) vertrekpunt wordt na opgave bekend gemaakt. (Incl. koffie thee en heerlijk gezond broodje)

Contact opnemen

Ervaring van Josien

Mindfulness Wandel en Fotografieworkshop ‘Prikkels & Rust’

Door de enthousiaste aankondigingen van de “Mindfulness wandel- en fotografieworkshop”Kijk op stress,  heb ik me aangemeld voor deze bijzondere dag workshop in de natuur. Toen ook de laatste van de groep, overigens allemaal leuke deelnemers,  het adres gevonden had, gingen we aan de wandel. Het weer was heerlijk met hier en daar een spatje maar dat deerde niet. Het paste zelfs mooi in het thema van de workshop Prikkels en Rust. Angeline nodigde ons regelmatig uit om stil te staan, om bewust te lopen, te kijken, te luisteren en te voelen.

Af en toe kregen we de gelegenheid om foto’s te maken,  in het bos, of juist in de meer open stukken waar we door liepen. Het hoefden geen mooie plaatjes te worden, het ging er meer om beelden te vangen die aansloten bij waar we net mee bezig waren geweest, waardoor je eigen gevoel en inzicht over hoe je met prikkels omgaat steeds beter in beeld gebracht werd. Door de ochtend heen werd dit steeds verder uitgediept en van verschillende kanten belicht. Er was een goede afwisseling met het wandelen in stilte, met je eigen gedachten, en het uitwisselen met anderen. Niet om elkaar commentaar te geven, maar om de ander te ruimte te geven zijn/haar gedachten uit te spreken, onder woorden te brengen, en zo op een natuurlijke manier tot een diepere laag te komen.

In de middag gingen we naar het atelier van Angeline, waar  een lekker broodje, koffie en thee voor ons klaar stond. Hier mochten we een paar foto’s uitkiezen die representatief waren voor wat we onderweg ervaren hadden. De foto’s werden geprojecteerd op een groot scherm. Door met elkaar naar de foto’s te kijken en er over te praten kwamen er nog meer nieuwe inzichten. En natuurlijk de oh’s en ah’s  bij al die verschillende foto’s ,  van een mooie wandeling, dichtbij huis én toch even heel ver weg.

Deze dag was voor mij heel inspirerend en heel waardevol. Ik heb geleerd op een andere manier te kijken naar wat mij stress geeft of prikkelt, en wat ik kan doen om daar niet onnodig lang in te blijven hangen. Door het letterlijk in beeld te brengen, kreeg ik nieuwe inzichten die ik in mijn dagelijkse leven zeker kan en ga toepassen.

De begeleiding was aangenaam en persoonlijk. Wat ik heel erg waardeer is dat Angeline voorbeelden gebruikt uit haar eigen leven. Dat maakt het voor mij heel persoonlijk, luchtig levendig maar ook concreet.

Naar huis rijdend voel ik me een paar onsjes lichter en een mooie ervaring rijker.

Een echte aanrader voor iedereen, want wie wil er nou niet meer rust in zijn leven ervaren?