Mindfulness Workshops

Opfrissen en verdiepen mindfulness en compassie

Elke 3e of 4e donderdagavond van de maand is er de mogelijkheid de mindfulness beoefening op te frissen en te verdiepen. De opfris en verdiepingstraining is bedoeld voor oud-deelnemers aan de 8 weekse mindfulnesstraining en zij die de training individueel in enig ander traject gevolgd hebben.

Donderdag 21 juni van 19.30-21.30 uur is de eerstvolgende bijeenkomst.  Je bijdrage is €20,00 per avond.

Workshop mindfulness-wandelen-fotografie

 

Zondag 23 september 2018 van 10.00 -13.30 uur kun je meedoen aan een bijzondere workshop, je gaat de natuur in en neemt je camera mee. Wandelen in stilte, mindfulnessoefeningen, waarnemen met andere ogen. Nieuwe perspectieven. Laat je verrassen!

10.00 uur vertrek: plaats (Emmen) vertrekpunt wordt na opgave bekend gemaakt. (Incl. koffie thee en heerlijk gezond broodje)

Contact opnemen

Ervaring van Josien

Mindfulness Wandel en Fotografieworkshop ‘Prikkels & Rust’ een andere kijk op stress

Door de enthousiaste aankondigingen van de mindfulness wandel- en fotografieworkshop ‘Een andere Kijk op stress’,  heb ik me aangemeld voor deze bijzondere workshop in de natuur. Toen ook de laatste van de groep, overigens allemaal leuke deelnemers,  het adres gevonden had, gingen we aan de wandel. Het weer was heerlijk met hier en daar een spatje maar dat deerde niet. Het paste zelfs mooi in het thema van de workshop Prikkels en Rust. Angeline nodigde ons regelmatig uit om stil te staan, om bewust te lopen, te kijken, te luisteren en te voelen.

Af en toe stopten we om foto’s te maken,  in het bos, of juist in de meer open stukken waar we door liepen. Het hoefden geen mooie plaatjes te worden, het ging er meer om beelden te vangen die aansloten bij waar we net mee bezig waren geweest, waardoor je eigen gevoel en inzicht over hoe je met prikkels omgaat steeds beter in beeld gebracht werd. Door de ochtend heen werd dit steeds verder uitgediept en van verschillende kanten belicht. Er was een goede afwisseling met het wandelen in stilte en het uitwisselen met anderen. Niet om elkaar commentaar te geven, maar om de ander te ruimte te geven zijn/haar ervaringen uit te spreken.

In de middag gingen we naar de mooie praktijkruimte van Angeline, waar  een lekker broodje, koffie en thee al voor ons klaar stond. Hier mochten we een paar foto’s uitkiezen die representatief waren voor wat we onderweg ervaren hadden. De foto’s werden geprojecteerd op een groot scherm. Door met elkaar naar de foto’s te kijken en er over te praten kwamen er nog meer nieuwe inzichten. En natuurlijk de oh’s en ah’s  bij al die verschillende foto’s ,  van een mooie wandeling.

Deze dag was voor mij heel inspirerend en heel waardevol. Ik heb geleerd op een andere manier te kijken naar wat mij stress geeft of prikkelt, en wat ik kan doen om daar niet onnodig lang in te blijven hangen. Door het letterlijk in beeld te brengen, kreeg ik nieuwe inzichten die ik in mijn dagelijkse leven zeker kan en ga toepassen.

De begeleiding was aangenaam en persoonlijk. Wat ik heel erg waardeer is dat Angeline voorbeelden gebruikt uit haar eigen leven. Dat maakt het voor mij heel persoonlijk, luchtig, levendig maar ook concreet.

Naar huis rijdend voel ik me een paar onsjes lichter en een mooie ervaring rijker.