Over Angeline

Aandacht

Dat jij je gehoord en gezien voelt, is de eerste stap naar vertrouwen tussen jou en mij.

Compassie

Als ik oordeelloos naar je luister, kun jij je eigen wijze innerlijke stem en de stem van je hart veel beter horen

Creatief

Zoals geen mens gelijk is, is ook geen aanpak gelijk. Ik zoek de beste weg voor je en ik begeef me daarbij ook graag buiten de gebaande paden: naast gesprekken zijn natuur, beweging, teksten en beelden zinvolle wegwijzers. Hoe moeilijker ons leven is, hoe meer de natuur, beelden, stilte en aandachtige beweging ons kunnen raken. Als beide hersenhelften in het proces betrokken worden val je samen met het leven, het Nu, en verankeren inzichten veel beter.

Levenservaring

Toen ik 16 was ervoer ik voor het eerst het rustgevende effect van een kwartier mediteren per dag. Een fijn moment van de dag.  Maar helaas raakte ik de routine langzamerhand kwijt. Er kwamen andere dingen die interessanter werden, uitgaan, vrienden, erbij horen, een reis naar Afrika, de komst van drie prachtige dochters!

Rond mijn 40e liep ik tegen een grens aan. De combinatie van moederschap, docentschap, ondernemersschap, ziekte en overlijden van ouders en dierbaren, een speciale antenne voor de behoeften van anderen en te weinig rekening houden met mijn eigen intuïtie en gevoeligheid, maakte dat ik pas op de plaats moest maken. Ik heb die ervaring geaccepteerd als een oproep tot bewustwording en herstel van prioriteiten. Zo is deze periode een zinvolle periode geworden waarin ik (her)ontdekte hoe wezenlijk aandacht en compassie en bewuste zorg dragen voor jezelf en je omgeving is. Gelukkig kwamen  mindfulness en compassie trainingen op mijn pad. Ik werd meteen gepakt door de eenvoud én de werking van de programma’s. Het combineerde zo mooi wetenschap met meditatie en spiritualiteit. Dat het direct toepasbaar is in het dagelijks leven, maakte het niet alleen voor mij maar ook voor vele anderen zo toegankelijk en succesvol. Daarbij paste het naadloos bij mijn opleidingen, levenservaring en werkstijl: praktische en down-to-earth spiritualiteit. En zo werd de overgang van onderwijs naar het begeleiden van mensen in bewustwordingsprocessen een hele passende en logische stap, waar ik tot op de dag van vandaag helemaal Ja tegen zeg!

Professioneel

Ik ben aangesloten bij de VMBN, Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland als categorie 1 trainer.

Sinds 2011 geef ik de originele mindfulness training aan particulieren, organisaties en onderwijsinstellingen. (o.a. Open Universiteit Nederland, Holland Fit, My Daily Lifestyle)

Sinds 2013 geef ik de originele MBCL, Mindfulness Based Compassionate Living training aan mensen die hun mindfulness willen verdiepen.

Scholing, nascholing en deelnemen aan retraites zijn voor mij een belangrijk onderdeel van het professionele coach-trainerschap.

Om mijn missie vorm te geven heb ik onderstaande opleidingen gevolgd:

  • Mindfulnesstrainer, in de MBCT / MBSR traditie, See True Maastricht
  • Mindfulness@theWorkplace, See true/Universiteit van Oxford
  • Compassietrainer in de MBCL traditie, Frits Koster, Erik van den Brink
  • Tools for Life Therapie, ‘Psychologische vrijheid’ bij de Verwondering
  • Tools for Life Therapie, ‘Non duale therapie’ bij de Verwondering
  • Breema bodywork bij Breema Institute Oakland (VS)
  • Meditatieleraar Awakening your Lightbody bij Piramide, School of Light
  • Energetisch Body Being Work bij Piramide School of Light
  • Reiki 1, 2, en 3; Holistic pulsing; Flower of Life Merkaba meditatie