De praktijk

Praktijk Zinspirit

De naam van de Praktijk, ‘Zinspirit’ verwijst naar Inspiratie en Zingeving.

Inspiratie komt van het Latijnse woord ‘in-spirare’, dat letterlijk betekent ‘inademen’ of ‘inblazen’. Dat wil zeggen de ziel of de geest inblazen. Van Dale geeft als betekenis het woord ‘bezieling’. Ook is het woord ‘spiritus’ te herkennen. Spiritus wordt vertaald als geest of ziel.

Bij de oude klassieke Griekse filosofen werd inspiratie beschouwd als iets van goddelijke aard. Volgens Plato, de leerling van Socrates, is inspiratie een middel om tot dieper inzicht te komen. Diepere inzichten leiden tot een gevoel van zingeving.

Iedereen heeft zijn eigen inspiratiebronnen die het leven kleur of zin geven. Waar mensen hun inspiratie uit halen is heel persoonlijk. Dat kan zijn uit spiritualiteit, liefde, natuur, mensen, gebeurtenissen. Maar ook herinneringen, beelden of geuren, kunnen al genoeg zijn om de vonk van inspiratie te voelen. Je hebt ze vast wel eens ontmoet, mensen die geïnspireerd zijn, die stralen kracht uit en inspireren ook anderen.

Zingeving gaat over het geven van betekenis of zin aan het leven. Dingen ondernemen die ertoe doen,  je verbonden voelen, misschien een glimp opvangen van de bedoeling van je leven.  Om me heen zie ik steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als somberheid, verslavingen, depressie en burn-out. Essentieel dus, dat je de ‘zin’ van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Waarom vinden we die vraag zo moeilijk te beantwoorden? En hoe belangrijk is het vinden van die zingeving voor onze (collectieve) gezondheid?

Waarom kiezen voor Zinspirit?

 “Wie kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar de klacht of het probleem, ziet meer”

Niet bij iedereen is bekend dat voor een groot aantal klachten of problemen de mogelijkheid bestaat om een psychosociaal therapeut te bezoeken. Ik bied laagdrempelige praktische professionelen begeleiding. Veel mensen bezoeken in eerste instantie de huisarts met hun (psychische) klachten, die hen vervolgens vaak doorverwijst naar de reguliere GGZ., met lange wachttijden.

Voor de consulten bij een psychosociaal therapeut is echter geen verwijzing van de huisarts nodig. Vergoeding kan plaats vinden vanuit de aanvullende verzekering, i.p.v. de basisverzekering. Het eigen risico wordt hiermee niet aangesproken.

Mijn werkwijze

Omdat het best een grote stap kan zijn om je kwetsbaar op te stellen en je problemen op tafel te leggen bij iemand die tot nu toe een vreemde voor je is, nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat er met aandacht naar je wordt geluisterd. Er wordt voldoende tijd voor je vrijgemaakt. Zo kunnen we kennis maken en duidelijk krijgen wat jouw klacht of probleem is, wat daar onder ligt en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen.

Tijdens de gesprekken stel ik gelijkwaardigheid, respect, menselijkheid en compassie centraal.

De locatie en bereikbaarheid

Praktijk Zinspirit is beschikt over een lichte, ruime, rustige praktijkruimte.

De locatie is zeer goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Van de bushalte tot de praktijk is het twee minuten lopen. De praktijk is ook prima toegankelijk voor invaliden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook is de praktijk goed toegankelijk voor minder validen.

De praktijk is dagelijks van ma-vr bereikbaar van 8.00-18.00 uur.

  • Telefonisch  06-40293867 en 0591-617142, bij geen gehoor is er gelegenheid tot het inspreken van een boodschap op 06-40293867 of stuur een bericht.
  • Per mail: info@zinspirit.nl

Maak een  afspraak om kennis te maken. Geen wachtlijst, je kan snel aan de slag.

Contact