Mindfulness trainingen 2020

In deze acht-weekse training wordt een stevige basis gelegd om met meer aandacht in het leven te staan. Het gaat echter niet vanzelf, het is een training in de letterlijke zin van het woord, het kost tijd en aandacht maar levert je ook energie. Hoe vaker je oefent, ook na afloop van de training, hoe meer momenten en ervaringen je gaat krijgen waar je met onverdeelde aandacht bij bent.

-Dinsdagavond 14 januari 2020 19.00 uur

-Woensdagochtend 15 januari 2020  9.30 uur

Omdat je een nieuwe houding en vaardigheid aan het trainen bent, is een belangrijk deel van de training het thuis verder oefenen. Bewuster en met meer aandacht leven vraagt om regelmatige oefening. Je kunt het vergelijken met leren lezen en schrijven, dat leerde je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks te oefenen ontwikkelde en verfijnde je die vaardigheden.

Tijdens de bijeenkomsten kijk je terug op het thuis oefenen en wat je daarin bent tegen gekomen. Het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers wordt hierbij als ondersteunend ervaren.

Mindfulness Zinspirit thuis oefenen

Kosten

De kosten zijn inclusief:
* Kennismakingsgesprek vooraf
* Acht trainingsbijeenkomsten van 2,5 uur
* Cursus materiaal, trainingshandboek en mp3 met oefeningen
* Toegang tot online leeromgeving, nieuw!
* Kleine groep, persoonlijke aandacht
* Deelname aan opfrisavond, binnen drie maand na afloop training
* Telefonisch/email ondersteuning gedurende de training
* Thee/koffie tijdens de bijeenkomsten
* Individueel nagesprek  (indien gewenst)

Particulieren: €295,00 / €375,00. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training, Zijn de kosten een belemmering om te kunnen deelnemen, dan kun je dat aangeven in het kennismakingsgesprek.

Voor werkgevers €495,00 (excl.btw)

Kwaliteit en VMBN Mindfulness

Iedereen mag zich mindfulnesstrainer noemen. Als je echter op zoek bent naar een kwalitatief goede mindfulness training is het belangrijk dat je voor een goed opgeleide trainer kiest. De beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen) waar ik bij aangesloten ben als categorie 1 lid, ziet toe op de kwaliteit en ontwikkeling van de aangesloten mindfulnesstrainers. Als je de training wilt laten vergoeden door een zorgverzekeraar is dit een vereiste.

En wat levert het je op:

  Minder piekeren
  Beter slapen
  Beter met werkstress om kunnen gaan.
  Van depressief naar evenwichtig
 Verbeterde concentratie
  Meer mildheid en acceptatie
  Meer zin om te ondernemen
  Meer zelfvertrouwen
  Meer tevredenheid
  Betere algemene gezondheid

Individuele mindfulness training Emmen

De training is ook individueel te volgen.  Er is altijd een mogelijkheid om op een passende manier de positieve effecten van deze training te gaan ervaren.

Ook kan je de training online volgen, ook hier is duidelijk geworden dat deze zeer effectief is. Ik heb inmiddels meer dan 500 deelnemers online begeleid in het vinden van meer balans, rust en tevredenheid in hun leven.

Aanmelden 8-weekse mindfulnesstraining

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Opfrissen en integreren mindfulness

Maandelijks is er de mogelijkheid de mindfulness beoefening op te frissen.

Deze avonden is er aandacht voor de de integratie van mindfulness en compassie in het dagelijkse leven. Je komt in contact met de innerlijke stilte in jezelf. We onderzoeken de hindernissen die je belemmeren om met open aandacht in het leven te staan. Naast meditatie doen we eenvoudige mindful yoga oefeningen die je ook heel makkelijk in het dagelijkse leven zelf kan doen.

Volgende bijeenkomst 24 oktober van 19.30-21.30 uur.   (€20,00 per avond).

Ervaringen

“Iedere dag ervaar ik wat de cursus mij gebracht heeft.  Ik laat me niet meer gek maken door mijn eigen gedachten. Ook kan ik beter omgaan met drukte. Er is altijd een keus, ik kan makkelijker mijn rust vinden en accepteren dat wat nu niet kan, later komt. Of anders mag gaan dan ik verwacht. Ik heb Angeline ervaren als een zeer kundige trainer met een goed luisterend oor en een warm hart!”

“Ik vond het een fijne training. Veiligheid en vertrouwen in de groep ontstond al snel, mede dankzij jouw rustige niet-oordelende houding. Ik voelde me daardoor uitgenodigd om mijn oordelen over mezelf meer te accepteren. Je bent goed in staat om een onderwerp dat nogal vaag en ongrijpbaar overkomt, handen en voeten te geven. Dit in een open en ontspannen sfeer.”

“Met een achtergrond met depressiviteit en angsten, op advies van praktijkondersteuner de individuele training gedaan. Na de derde sessie viel het kwartje en begreep ik waarom het oefenen niet altijd leuk hoefde te zijn, maar wel heel nuttig was. Ik kan nu veel beter omgaan met mijn wisselende stemmingen, ik vecht er niet meer tegen. En dat maakt het verschil.”