Mindfulness trainingen 2023

-Dinsdagavond 14 februari 2023  19.15 uur, nog 2 plekken vrij

Heb jij het gevoel dat er teveel op je bordje ligt? Heb je last van stress, burn-out of spanning gerelateerde klachten? Draait je hoofd overuren? Slaap je slecht, ben je vaak moe of kun je niet meer echt genieten van kleine fijne dingen? Misschien heb je last van angstige of sombere gedachten?

Herken jij je in een of meer van deze punten en is het tijd voor een positieve verandering? Doe dan mee met de aankomende mindfulness training in Emmen.

Het is een wetenschappelijk onderbouwde training van 8 weken. Onderzoek wijst uit dat deze methode helpt bij stress, een vol hoofd, overbelasting en burn-out. Mindfulness blijkt daarnaast ook effectief bij terugkerende depressies, angstklachten, piekeren, slapeloosheid, chronische pijn, lastige emoties en stress gerelateerde klachten. De combinatie van westerse psychologie met eeuwenoude oosterse wijsheid, helpt je om je zelf beter te begrijpen en meer innerlijke rust te gaan ervaren.

Omdat je een nieuwe houding en vaardigheid aan het trainen bent, is een belangrijk deel van de training het thuis verder oefenen. Bewuster leven vraagt om regelmatige oefening. Je kunt het vergelijken met leren lezen en schrijven, dat leerde je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks te oefenen ontwikkelde en verfijnde je die vaardigheden. Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

Tijdens de bijeenkomsten kijken we terug op het thuis oefenen en wat je daarin bent tegen gekomen. Het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers wordt hierbij als heel ondersteunend ervaren.

Mindfulness Zinspirit thuis oefenen

Na de training:

  Zit je lekkerder in je vel
  Slaap je beter
  Heb je minder stress
  Pieker je minder
 Kijk je milder naar jezelf
  Ervaar je meer rust
  Ga je bewuster met grenzen om
  Heb je meer zelfvertrouwen
  Voel je meer tevredenheid
  Voel je je lichamelijk gezonder

Praktisch

De kosten zijn inclusief:
* Kennismakingsgesprek vooraf
* Acht trainingsbijeenkomsten van 2,5 uur
* Cursus materiaal, trainingshandboek en usb kaart met oefeningen
* Kleine groep, persoonlijke aandacht
* Deelname aan opfrisavond
* Telefonisch/email ondersteuning gedurende de training
* Thee/koffie tijdens de bijeenkomsten
* Individueel nagesprek  (indien gewenst)

Kosten: Particulieren: €435,00. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training. Voor werkgevers €595,00 (excl.btw)

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe kies je de training en trainer die bij jou past?

Iedereen mag zich mindfulness trainer noemen. Als je echter op zoek bent naar een kwalitatief goede mindfulness training is het belangrijk dat je voor een goed opgeleide trainer kiest. De beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen) waar ik bij aangesloten ben als categorie 1 lid, ziet toe op de kwaliteit en voortdurende ontwikkeling van de aangesloten mindfulnesstrainers. Als je de training wilt laten vergoeden door een zorgverzekeraar is dit een vereiste.

In dit artikel geef ik je een paar suggesties om mee te nemen in de keuze voor een kwalitatief goede training die aansluit bij jouw verwachtingen.

[/vc_column_text]

Individuele mindfulness training Emmen

De training is ook individueel te volgen.  Er is altijd een mogelijkheid om op een passende manier de positieve effecten van deze training te gaan ervaren. Bel voor meer informatie 0640293867

Ook kan je de training online volgen, meer dan 600 deelnemers gingen je voor! Allemaal gaven ze aan dat effect van de training groter is dan dat ze verwacht hadden. Meer rust, minder piekeren, beter grenzen aanvoelen, minder zelfkritiek, verbeterde communicatie, goede uitleg over relatie brein en meditatie.

Opfrissen en integreren mindfulness

Maandelijks is er de mogelijkheid de mindfulness beoefening op te frissen.

Deze avonden is er aandacht voor de de integratie van mindfulness en compassie in het dagelijkse leven. Je komt in contact met de innerlijke stilte in jezelf. We onderzoeken de hindernissen die je belemmeren om met open aandacht in het leven te staan. Naast meditatie doen we eenvoudige mindful yoga oefeningen die je ook heel makkelijk in het dagelijkse leven zelf kan doen.

Volgende bijeenkomst is nog niet gepland, zo gauw het weer mag, volgen de data.   (€20,00 per avond).

Ervaringen

“Iedere dag ervaar ik wat de cursus mij gebracht heeft.  Ik laat me niet meer gek maken door mijn eigen gedachten. Ook kan ik beter omgaan met drukte. Er is altijd een keus, ik kan makkelijker mijn rust vinden en accepteren dat wat nu niet kan, later komt. Of anders mag gaan dan ik verwacht. Ik heb Angeline ervaren als een zeer kundige trainer met een goed luisterend oor en een warm hart!”

“Ik vond het een fijne training. Veiligheid en vertrouwen in de groep ontstond al snel, mede dankzij jouw rustige niet-oordelende houding. Ik voelde me daardoor uitgenodigd om mijn oordelen over mezelf meer te accepteren. Je bent goed in staat om een onderwerp dat nogal vaag en ongrijpbaar overkomt, handen en voeten te geven. Dit in een open en ontspannen sfeer.”

“Met een achtergrond met depressiviteit en angsten, op advies van praktijkondersteuner de individuele training gedaan. Na de derde sessie viel het kwartje en begreep ik waarom het oefenen niet altijd leuk hoefde te zijn, maar wel heel nuttig was. Ik kan nu veel beter omgaan met mijn wisselende stemmingen, ik vecht er niet meer tegen. En dat maakt het verschil.”