Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je je telefoon, je iPad, je iPod dagelijks oplaadt? Dat alle apparatuur waar je gebruik van maakt is aangesloten op een bron van energie? En hoe ongemakkelijk het voelt als je telefoon leeg is?

En hoe zit het dan met jou? Laad je jezelf ook regelmatig op?

Vaak behandelen we onszelf heel wat minder zorgvuldig dan onze apparatuur. Verzorgen we ons huis en onze tuin beter dan dat we voor ons zelf zorgen. Zoeken we naar manieren om onszelf op te laden, niet nu, maar pas over een half jaar… We besteden onze kostbare tijd waarin we kunnen opladen aan het zoeken naar mogelijkheden die in de toekomst liggen, op zoek naar vakanties waarin we dan kunnen uitrusten, op zoek naar leuke uitjes, die ons hopelijk gaan opladen. Daar is overigens niks mis mee, zulke uitjes zijn juist vaak erg leuk. Maar wat we ook vaak vergeten is dat we dagelijks ook opgeladen moeten worden, net als de telefoon. En juist als we wat moe zijn vergeten we dat en hollen we door naar een volgende activiteit, misschien zelfs wel naar de wekelijkse yoga waar je dan al bezweet aankomt:)

Net zoals je dagelijkse voeding belangrijk is, we weten allemaal dat we gevarieerd moeten eten en voldoende moeten drinken,  is het zinvol en voedend om dagelijks even stil te staan, stil te zitten, uit te rusten, en regelmatig iets te doen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. En dat hoeven niet per se hele bijzondere dingen te zijn. Dat kan ook heel goed samen gaan met dagelijkse activiteiten. Het met aandacht doen van dagelijks terugkerende activiteiten is een heel goede manier om weer op te laden. Niet even snel een kant en klaar maaltijd, hup in de magnetron, maar met aandacht je groenten snijden, de geuren van de kruiden eerst eens te ruiken in plaats van ze gedachteloos toe te voegen. Je eten mooi op je bord te leggen. De tafel met wat extra aandacht te dekken.

En soms ben je al zo over je grenzen gegaan dat je niet meer in staat bent de rem te vinden. Het kan dan zelfs  erg onaangenaam voelen als je tot rust probeert te komen. Want juist op die momenten voel je je lichaam, je onrustige energie, je hoofd lijkt wel een mierennest of een kluwen wol waarin je het begin en het einde niet meer kan vinden. Vaak komt dan de automatische reactie om daar van af te willen, weg van dat vervelende gevoel,  dat stilzitten dat wil je niet. Je wilt rust. Maar wat krijg je, onrust, wat een paradox en daar houden we niet van dus je belt een vriendin, je zapt wat op televisie, je checkt nog eens je facebook, je bladert wat in de krant, loopt nog eens naar de koelkast…en het lukt je maar niet je felbegeerde rust te vinden.

Vaak verwarren we opladen met weer nieuwe activiteiten ondernemen. In die kostbare momenten van niets doen, niets hoeven, niets willen daarin wordt je juist opgeladen.

Dus sta regelmatig even stil bij wat jou beweegt!

Ik ondersteun je graag in het proces, op de website vind je altijd laagdrempelige workshops en als je je verder wilt ontwikkelen dan bieden de trainingen of coaching mooie mogelijkheden.