Psychosociale therapie

Behoefte aan persoonlijke begeleiding?

Je hebt misschien te maken met stress, burn-out, misschien zelfs al een tweede keer, somberheid, energieschommelingen, hoge gevoeligheid, lichamelijke ongemakken of somberheid. Allemaal signalen die er om vragen aandacht te krijgen. Het liefst stop je ze nog een tijdje weg, maar  op een dag begint het toch te schuren. Individuele therapie helpt je om grip op je eigen leven te krijgen.

Waarom langer wachten, je hoeft het écht niet alleen te doen. Tijd voor actie! We leven in een tijdperk dat behoorlijk hectisch is en het is moeilijker dan ooit om daarin je rust en evenwicht te bewaren. Als daarbij dan ook nog een persoonlijk thema opduikt is de kans groot dat de emmer overloopt. Een luisterend oor is zeker helpend maar als je daarnaast oefeningen gaat doen, inzichten gaat krijgen en hele praktische onderbouwde adviezen krijgt, stelt je dat in staat om stress en problemen veel beter aan te kunnen en jezelf te programmeren voor meer veerkracht en geluk.

 

Ik help je om:

-anders om te gaan met je eigen gedachten, lichaam en emoties
-te leren onderscheiden wat van jou is en wat van de ander is
-je bewust te worden van onbewuste patronen en overtuigingen die je in de weg zitten om het leven te leiden dat je voor ogen hebt
-om te ontdekken waar jouw kracht zit
-wat je valkuilen zijn en hoe je die kan vermijden
-je eigen handleiding in kaart te brengen en te accepteren dat die wel eens anders kan zijn dan wat je kan bedenken

Wanneer is individuele therapie nuttig?

Individuele therapie kan in zeer uiteenlopende situaties een oplossing vormen. Denk bijvoorbeeld aan problemen binnen relaties, problemen uit het verleden, verliesverwerking, conflicten op het werk of (vage) stressklachten.  We kijken in het traject zowel naar oorzaken als naar oplossingen. Oorzaken kunnen in het verleden maar ook in het heden liggen. Oplossingen kunnen uiteenlopende dingen zijn: kalm blijven in uitdagende situaties, voor jezelf opkomen in conflicten, je eigen behoeftes en grenzen leren voelen en stellen, een helder beeld van de toekomst creëren maar ook om zelfstandig én liefdevol in relaties te kunnen staan.

Hoe werk ik?

Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen, werkvormen en therapieën, die ingezet worden waarmee houding en perspectief naar het leven toe verruimen. Het probleemoplossend en zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor neemt de veerkracht, innerlijke rust en kwaliteit van het leven toe. Via eenvoudige ervaringsgerichte oefeningen  ga je je eigen krachtbronnen ontwikkelen Je hebt namelijk zelf invloed op je hersenen en emoties. Door te oefenen kan je ze blijvend veranderen.

Ook werk ik graag lichaamsgericht, als je je meer bewust wordt van je lichaam en ook de relatie gaat voelen met onderliggende emoties, helpt dat het lichaam spanning los te laten en te ontladen.  Met de juiste begeleiding wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam hersteld.
Verder bevat mijn methode aspecten uit de moderne psychologie, praktische neurowetenschap, mindfulness, compassie, acceptance and commitment therapie en beeldende therapie.

Het benodigde aantal sessies is afhankelijk van de vragen die je hebt, maar doorgaans zijn tussen de 6 en de 10 sessies genoeg om je veerkrachtig en gelukkiger te voelen.

Tarieven

  • Tariefgroep 1: € 80,00 per sessie van 1 uur en 20 minuten – voor een gezinsinkomen van € 30.000,- of meer bruto per jaar, inclusief vakantiegeld en toeslagen.
  • Tariefgroep 2: € 70,00 per sessie van 1 uur en 20 minuten – voor een gezinsinkomen van minder dan € 30.000,- bruto per jaar, inclusief vakantiegeld en toeslagen.
  • Intake gesprek is gratis
  • Zakelijk: voor ZZP-ers  die de begeleiding opvoeren in hun boekhouding gelden bovenstaande tarieven exclusief 21% BTW.
  • Werkgevers: prijs op aanvraag.

Vergoeding psychosociale begeleiding

De sessies worden gedeeltelijk vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende  ziektekostenverzekeraars: De Friesland, OHRA, CZdirect, Delta Lloyd, Menzis, HEMA, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ),  Zilveren Kruis, Avéro, Achmea, FBTO, OZF.

Voor een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die de sessies vergoeden, klik hier.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig en het eigen risico van € 385,- vervalt niet.

Kijk voor vergoedingen op https://catcomplementair.nl vergoeding-zorgverzekeraars/