Therapie

Tools for Life therapie, voor wie?

Een therapeut bellen is meestal een grote stap. Je hebt vaak al van alles geprobeerd en moet nu erkennen dat je wel wat hulp kan gebruiken. Dat kan je het gevoel geven dat er iets fundamenteel mis is met je. Gelukkig is dat meestal niet het geval. De problemen waar je tegenaan loopt zijn eigenlijk heel menselijk, ze doen zich voor bij het overgrote deel van ons.

  • Je hebt moeite met grenzen en ‘nee’ zeggen
  • Je burn-out duurt langer dan je lief is
  • Je leven bestaat vooral uit moeten, moeten, moeten
  • Je maakt het vooral anderen naar hun zin
  • Je bent hooggevoelig en dat kost je te veel energie
  • Je voelt je somber en weet niet meer waar je warm voor loopt
  • Je angsten weerhouden je om (nog) te geloven in je dromen
  • Je hebt terugkerende problemen op je werk
  • Je bent somber, depressief, angstig of chronisch zorgelijk
  • Je hebt langdurige vage lichamelijke of emotionele problemen die steeds terugkeren, of zich verplaatsen

Tegenslag of crisis in ons leven geeft ons verwarring en pijn. Kan ons beangstigen. Plotseling is de vanzelfsprekendheid weg van wat is geweest en ligt er onbekend terrein voor je. Twijfelen, piekeren en slapeloze nachten. En dan lijkt ook nog je lichaam je in de steek lijkt te laten. Je wílt wel veranderen maar het lukt je gewoonweg niet.

Je kan die uitdaging aannemen en als startpunt gebruiken voor iets nieuws, iets waarvan je achteraf kan zeggen dat het je leven verrijkt heeft. Dat het je hart en gevoel geopend heeft. Ontvankelijk gemaakt heeft om je ‘spirit´te leven met ruimte voor genieten en om meer vreugde en geluk in je leven te ervaren.

Laten we kennismaken

Het Tools for Life traject begint met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Als blijkt dat dit een geschikte methode is, volgt er een intensieve periode van tien sessies (plm. twee uur) verspreid over twee weken. Omdat je elke dag bezig bent, is er geen ruimte voor het denken om alles weer toe te dekken. In de sessies voel je namelijk heel duidelijk wat bepaalde gebeurtenissen, mensen of sferen écht met je gedaan hebben. Laagje voor laagje wordt dat afgepeld zonder dat er iets geforceerd wordt. Je kan dan veilig de diepte ingaan. In korte tijd onverwerkte delen uit je verleden verwerken. Je eigen energie die zoveel jaren heeft vastgezeten kan daardoor eindelijk weer naar buiten komen. Vaak geeft de bewustwording van een oorzaak direct al een verandering in je leven.

Voor wie in korte tijd patronen wil doorbreken is Tools for Life een doeltreffende manier om de werkelijke, diepe oorzaak van je huidige klachten op te sporen. Niets vaags, geen medicijnen, geen hypnose. Wel een jarenlang beproefde methode gebaseerd op de werking van de hersenen. Klachten waarvan je de oorsprong niet of nauwelijks kent, omdat deze grotendeels in een ver verleden liggen. Door deze alsnog naar de oppervlakte en naar buiten te brengen, vindt er ‘heling’ plaats. Deze eenvoudige manier om te transformeren, vindt niet alleen plaats op het mentale, fysieke en emotionele maar ook op het spirituele vlak en is van blijvende aard.

De therapie betekende een blik in mijn eigen hart. Doordringende vragen en stilte, op momenten dat ik stoer en sterk mijn verhaal wil vertellen. Door die vragen tranen, tranen waarvan ik het bestaan niet meer wist, afkomstig uit mijn geblesseerde hart. Mijn eigen raakbaarheid weer voelen, mijn eigen grootsheid, dichtbij mijn hart; dat is de kracht van Tools for Life.

Achtergrond en werking:

Als kind hebben we bijna allemaal geleerd onszelf aan te passen aan onze omgeving, ouders, school, cultuur. Emoties, gevoelens en kwaliteiten die niet gewaardeerd werden stopte je weg. Onderdrukte je uit angst om afgewezen te worden of om domweg te overleven. Een andere keuze had je niet.  Echter alles in ons wat geen liefde of aandacht heeft gehad, blijft zich bewust of onbewust naar buiten werken. Vaak in de vorm van psychische klachten, angsten, relatieproblemen, verslavingen, jezelf steeds weg cijferen. Heel erg je best doen, niet doen wat je eigenlijk heel erg leuk vindt. Dat leidde tot het inleveren van jouw pure levensenergie. Met als gevolg somberheid, twijfel, piekeren, depressies, burn-out klachten. Vaak is de boodschap dat je er maar mee moet leren leven.

Tools for life laat al meer dan 20 jaar zien dat dit niet nodig is. In een traject van tien opeenvolgende dagen met twee uur per dag therapie, kan je veel verwerken, loslaten en accepteren. Na de tien dagdelen is er gedurende een jaar begeleiding om alle ervaringen en inzichten in het dagelijkse leven te integreren en te verdiepen. Want het belangrijkste is natuurlijk dat alles wat je aan inzichten gekregen hebt ook gaat toepassen in je dagelijkse leven.

De kosten en eventuele vergoedingsmogelijkheden worden besproken tijdens het (gratis) uitgebreide kennismakingsgesprek. Als blijkt dat deze therapie geschikt is voor jou en de huidige klachten, kan er op zeer korte termijn gestart worden met de therapie. Er is geen wachtlijst.

Laten we gewoon eens kennismaken. Ben jij er klaar voor of twijfel je nog? Ik luister naar je verhaal, je kunt al je vragen stellen en natuurlijk vertel ik je over de werkwijze.

Wat had ik me een boel ellende, zorgen, zelfkritiek en geld kunnen besparen als ik eerder aan de bel getrokken had. Zoveel omwegen gemaakt,  vakanties, onnodige spullen, om maar niet te hoeven voelen… De donkerte, de zwaarte, het gepieker, gelukkig ligt dat achter me en heb ik Tools waarmee ik mezelf op het goede pad kan houden.

Ik zit veel beter in mijn vel, houd makkelijker overzicht en zie de lol én de zin van het leven weer in. Als ik nu voel dat ik naar beneden glij hoef ik me niet meer vast te grijpen, ik heb Tools waarmee ik kan accepteren hoe het is maar ook kan ik iets doen om de goede richting weer op te krijgen. Angeline heeft me op een heel menselijke wijze in dit proces begeleid, waarvoor dank!