Vergoedingen

Vergoeding mindfulness training

Via zorgverzekering

Ik ben categorie 1 VMBN mindfulness trainer. Dat betekent dat als je een zorgverzekering hebt met aanvullende dekking, dat je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding hebt van de kosten van de mindfulness training. Kijk hier voor het complete overzicht.

Vergoeding psychosociale begeleiding en Tools for Life therapie

De behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende ziektekostenverzekeraars: OHRA, CZdirect, Delta Lloyd, Menzis, HEMA, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ),  Zilveren Kruis, Avéro, Achmea, FBTO, OZF.

Via werkgever

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Veel werkgevers zijn bereid te investeren in mindfulness mede door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via UWV

Als je een uitkering hebt is het zeker de moeite waard om te onderzoeken of het UWV (een deel van) de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook (een deel van) een MBSR training voor mantelzorgers.