Mindful yoga

In een mindful yoga les doe je eenvoudige oefeningen waarbij je zonder jezelf te beoordelen met bewuste aandacht beweegt. In je lichaam is er veel meer op te merken dan alleen de bewegingen die het maakt of niet kan maken.  We hebben ook gedachten. We ademen. Er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Wanneer je met meer aandacht gaat bewegen ontvouwt zich een heel nieuw spectrum aan ervaringen en waarnemingen. Je zult aangenaam verrast worden.

Yoga ruimte

  Sfeervolle lichte ruimte
  Kleine groepen
  Ongedwongen sfeer
  Wekelijks instromen
  Gecertificeerde en ervaren docente
  Gratis kennismakingsles
  Geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

Het rustige karakter van een mindfulness yoga les is wat de deelnemers juist zo aanspreekt.  Door de diversiteit aan bewegingen, soms snel, soms langzaam, soms langere tijd in een houding, is de werking niet alleen op spieren en gewrichten gericht maar ook op het dieper gelegen bindweefsel, de  meridianen, de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de adem. Er is geen streven naar beter, meer of anders, dat ligt ook besloten in de oeroude universele principes die de basis vormen van de oefeningen.

De les start met een korte meditatie om in contact te komen met je lichaam en adem. De les eindigt met een diepe ontspanning. Je hersenactiviteit wordt tot de meest rustige staat teruggebracht en je gaat heerlijk ontspannen en verfrist verder met de dag of de avond.

In de sfeervolle ruimte zijn matten, meditatiekussentjes en katoenen dekens aanwezig. Als je het prettig vindt, kun je een eigen badlaken, deken of doek meenemen. Zorg voor makkelijke, losse kleding in laagjes.

Praktisch

– Slow down:  woensdagavond 20.00-21.15 uur
– Wake up:  donderdagochtend 9.30-10.45 uur.

Kosten: €95,00 voor een serie van 8 wekelijkse lessen van 60 minuten.

Contact opnemen